Tagi
ciasto serowe, desery z sera, gotowanie jest proste, kokos, pascha, wielkanoc, wielkanocna pascha
Wystarczy podgrzać żelatynę, zmiksować ją z wszystkimi składnikami i gotowe! Bez pieczenia, bez brudzenia się i na szybko! Opcja dla zapracowanych!
Składniki:
- 250 dag tłustego twarogu
- 200 ml śmietany 18proc.
- 200 ml cukru pudru CYKORIA
- 1 cukier wanilinowy CYKORIA
- 3 łyżeczki żelatyny wieprzowej zwykłej CYKORIA
- 100 ml mleka
- 1 paczka rodzynek CYKORIA
- Masło do wyłożenia formy
- Mała paczka kokosu CYKORIA
Przygotowanie.
- Żelatynę rozpuszczamy w mleku. Po 20 minutach podgrzewamy na ogniu, nie odpuszczając do wrzenia i studzimy.
- Twaróg miksujemy ze śmietaną, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
- Dodajemy żelatynę, kokos oraz rodzynki i delikatnie mieszamy.
- Masę przekładamy do miski, wysmarowanej masłem i wkładamy do lodówki na całą noc.
- Następnego dnia dekorujemy kokosem, obkładamy pisankami i podajemy na stół.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup cukier wanilinowy CYKORIA
- Kliknij i kup cukier puder CYKORIA
- Kliknij i kup żelatynę CYKORIA
- Kliknij i kup wiórki kokosowe CYKORIA
- Kliknij i kup rodzynki CYKORIA
Zapisz