Jeśli masz w domu paprykę i cebulę, dodaj do nich kawałek boczku, pokrój i zrób na na obiad szaszłyki z piekarnika! To nasza kolejna propozycja na szybki obiad! Zamiast boczku możesz użyć kawałków surowego mięsa (wtedy czas pieczenia będzie trochę dłuższy) a na patyczki nabić krążki cukinii lub koktajlowe pomidorki.
Składniki na 4 osoby:
- 2 małe cebule
- 30 dag boczku wędzonego
- 4 żółte papryki
- 4 łyżeczki przyprawy do szaszłyka CYKORIA
Przygotowanie.
- Paprykę kroimy w kwadraty 3x3cm.
- Cebule obieramy i kroimy w pół talarki.
- Boczek kroimy w cienkie paski.
- Na patyczki nakładamy naprzemiennie wszystkie składniki a następnie całość posypujemy przyprawą do szaszłyka.
- Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku z funkcją grilla. Podajemy z ketchupem i musztardą.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup przyprawa do szaszłyka CYKORIA