Sos koperkowy do mięs
29 niedziela Maj 2016
Dodany przez Redakcja w MENU OBIADOWE sosy i inne dodatki
Tagi
cykoria, gotowanie jest proste, sos koperkowy, sos koperkowy do mięs, sos koperkowy do warzyw, sos na ciepło, sos z koperkiem, suszony koperek
Do mięs i warzyw. To nasza kolejna propozycja na pyszny dodatek do obiadu. Dzięki niemu każde mięso będzie smakować wyjątkowo. A dzieci z większą przyjemnością zjedzą gotowane warzywa.
Składniki:
- 1 kopiasta łyżka masła
- 1 kopiasta łyżka mąki
- 1,5 szklanki domowego bulionu (lub 1,5 szklanki i 1-2 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA)
- Sól
- Pieprz grubo mielony CYKORIA
- 3-4 łyżki świeżego koperku lub suszu z koperku CYKORIA
Przygotowanie.
- Masło podgrzewamy z mąką w garnuszku.
- Kiedy masa będzie przypominała budyń, dodajemy bulion i intensywnie mieszamy.
- Wrzucamy koperek, dodajemy sól do smaku.
- Całość gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut, na sam koniec dodajemy do smaku pieprz. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup pieprz grubo mielony CYKORIA
- Kliknij i kup susz z koperku CYKORIA
- Kliknij i kup Smakosz Extra z Natury