Do mięs i warzyw. To nasza kolejna propozycja na pyszny dodatek do obiadu. Dzięki niemu każde mięso będzie smakować wyjątkowo. A dzieci z większą przyjemnością zjedzą gotowane warzywa.

CYKORIA - sos koperkowy do mięs i warzyw


Składniki:

  • 1 kopiasta łyżka masła
  • 1 kopiasta łyżka mąki
  • 1,5 szklanki domowego bulionu (lub 1,5 szklanki i 1-2 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA)
  • Sól
  • Pieprz grubo mielony CYKORIA
  • 3-4 łyżki świeżego koperku lub suszu z koperku CYKORIA

Przygotowanie.

  • Masło podgrzewamy z mąką w garnuszku.
  • Kiedy masa będzie przypominała budyń, dodajemy bulion i intensywnie mieszamy.
  • Wrzucamy koperek, dodajemy sól do smaku.
  • Całość gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut, na sam koniec dodajemy do smaku pieprz. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz