Tagi
cykoria, gotowanie jest proste, sos czosnkowy, sos czosnkowy na ciepło, sos do mięs, sos do pieczeni
Doskonale podkreśla smak pieczonych lub gotowanych warzyw oraz różnego rodzaju mięs. Niesamowity aromat nadaje mu nie tylko czosnek, ale także gałka muszkatołowa i grubo mielony pieprz. Jego bazą jest aromatyczny, domowy bulion. Jeśli nie macie go w domu, możecie zastąpić go naszym nowym Smakoszem Naturalnym, wykonanym z suszonych warzyw, ziół oraz przypraw.
Składniki:
- 1 kopiasta łyżka mąki
- 1 kopiasta łyżka masła
- 1,5 szklanki domowego bulionu lub 1,5 szklanki wody i 1-2 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
- Sól
- Pieprz grubo mielony CYKORIA
- 2 ząbki czosnku lub 1 łyżeczka czosnku suszonego CYKORIA
- Szczypta gałki muszkatołowej CYKORIA
Przygotowanie.
- Masło podgrzewamy z mąką w garnuszku do momentu, aż powstanie budyniowa masa.
- Wlewamy bulion i intensywnie mieszamy.
- Dodajemy gałkę muszkatołową, obrany i wyciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek (lub czosnek suszony) a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
- Doprawiamy pieprzem i gotowe! Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup pieprz grubo mielony CYKORIA
- Kliknij i kup Smakosz Extra z Natury
- kliknij i kup czosnek suszony CYKORIA
- Kliknij i kup gałka muszkatołowa CYKORIA
komentarze 2
25 listopada 2016 o 10:01
I prosty w przygotowaniu!
25 listopada 2016 o 09:13
Extra pomysł! Wypróbuje!