Tagi
Roladki z indyka ze szpinakiem to fajna opcja na urozmaicenie domowego menu. Nie lubisz szpinaku? Dodaj ananasa i stwórz swój ulubiony smak!
Składniki dla 2-4 osób:
- kawałek filetu z indyka
- 1 pęczek świeżego, dokładnie wypłukanego szpinaku
- 4 ząbki czosnku lub 2-3 łyżeczki czosnku suszonego CYKORIA
- pieprz mielony CYKORIA
- 2 łyżki masła klarowanego
- Kawałek fety
Przygotowanie.
- Filet myjemy pod bieżącą wodą, spłaszczamy tłuczkiem do mięsa, obsypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na nim trochę szpinaku i fetę. Całość ciasno zwijamy, tworząc roladkę.
- Na rozgrzaną patelnię z masłem, wrzucamy roladkę i smażymy z każdej strony po ok. 10 minut na średnim ogniu a następnie kroimy w krążki i przekładamy na talerz. Na tę samą patelnię wrzucamy pozostałą część szpinaku, ząbki czosnku i szczyptę soli. Smażymy 2-3 minuty, aż szpinak zmięknie i przekładamy na talerze z roladkami.
- Całość polewamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup pieprz czarny mielony CYKORIA
- Kliknij i kup czosnek suszony CYKORIA
komentarzy 16
30 kwietnia 2017 o 18:57
Pychotka! Uwielbiam takie roladki. Czasem, gdy nie mam szpinaku pod ręką, zamieniam go na liście rzodkiewki i też smakuje super:)
4 maja 2017 o 00:21
Liście rzodkiewki? Nie próbowaliśmy! Muszą być pyszne!:)
28 kwietnia 2017 o 16:47
Uwielbiam takie roladki. W Twoim stylu jeszcze nie robiłam. Myślę, że na najbliższy obiad u nas zagoszczą:)
4 maja 2017 o 00:21
Życzymy smacznego!
27 kwietnia 2017 o 21:19
Uwielbiam takie połączenia, a zwłaszcza indyka. Zapisuję i będę działać 😉
28 kwietnia 2017 o 12:24
Super – bardzo nam miło z tego powodu! Miłego gotowania Klaudio:)
27 kwietnia 2017 o 14:57
Rzeczywiscie bardzo prosty w wykonaniu i bardzo pomyslowy przepis dla zabieganych. Dziekuje serdecznie i pozdrawiam Beata
27 kwietnia 2017 o 17:45
Dziękujemy Beatko za słowa uznania 🙂
27 kwietnia 2017 o 14:06
często robi podobne, tylko nie smażę, a gotuję zawiniete w folię spożywczą 🙂 pyyyycha
27 kwietnia 2017 o 14:12
Też fajny pomysł. I bardziej „fit” 🙂
27 kwietnia 2017 o 13:38
Indyk- jest, szpinak – jest. Coś czuję, że będą roladki 🙂
27 kwietnia 2017 o 13:49
Chęci chyba też są, więc jest wszystko, co potrzeba do domowych roladek z indyka 🙂
26 kwietnia 2017 o 17:19
Piękny blog i przepis wygląda bardzo ekskluzywnie 🙂
26 kwietnia 2017 o 23:53
Patrycja, cieszymy się, że Ci się podoba 🙂
26 kwietnia 2017 o 16:53
Zdecydowanie szpinak jest świetnym towarzyszem mięs. Sprawia, że mięso się niw wysusza w obróbce.
26 kwietnia 2017 o 23:57
Tak, szpinak + mięso to połączenie doskonałe 🙂 Sam szpinak, jako dodatek też daje radę. Jego plusem jest także szybkie przygotowanie, co dla zabieganych osób ma ogromne znaczenie 🙂