Z podsmażoną cebulką! Po prostu rozpływają się w ustach!
Składniki na ciasto:
- 700ml mąki pszennej
- 400ml gorącej wody
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oliwy
Składniki na farsz:
- 200ml białego sera
- 200ml purée z ugotowanych ziemniaków
- Sól
- Pieprz mielony CYKORIA
Dodatkowo: 1 cebula + oliwa z oliwek
Przygotowanie.
- Biały ser rozgniatamy widelcem, łączymy z purée ziemniaczanym, doprawiamy z solą i pieprzem. Wszystkie składniki ciasta mieszamy w malakserze.
- Odrywamy kawałek, rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm.
- Przy pomocy szklanki odciskamy kształt koła, na środek wkładamy farsz, boki łączymy i zaciskamy palcem.
- Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy 2 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
- Czynność powtarzamy do momentu wyczerpania się składników.
Jak zrobić dobre ciasto na pierogi? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup pieprz grubo mielony CYKORIA