Tagi
cykoria, fasolka szparagowa, gotowanie jest proste, pieczone ziemniaki, przyprawa do ziemniaka, ziemniaki
Są świetnym dodatkiem do mięs oraz warzyw. I doskonale smakują! Warto dodać do nich zieloną fasolkę szparagową! Ten duet zawsze będzie udany! Nie masz w domu mięsa? Zjedz same warzywa!
Składniki dla 4 osób:
- 1 kg ziemniaków
- 30 dag zielonej fasolki (może być mrożona)
- 2-3 łyżki przyprawy do ziemniaków CYKORIA
- 3-4 łyżki masła
- Do dekoracji: roszponka
Przygotowanie.
- Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie, półcentymetrowe krążki a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
- Dodajemy fasolkę, przyprawę i masło a następnie dokładnie mieszamy.
- Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku w temp. 200 stopni pod folią aluminiową lub w żaroodpornym naczyniu. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię lub pokrywkę naczynia, w którym pieczemy, żeby składniki ładnie się zarumieniły.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup przyprawa do ziemniaków CYKORIA
komentarze 3
28 października 2016 o 17:31
Lubię!
21 października 2016 o 15:58
Uwielbiam ziemniaki w każdej formie.
22 października 2016 o 14:44
My też! Zwłaszcza, że mają sporo potasu!