Tagi
cykoria, gotowanie jest proste, kminek, lubczyk, pieczona pietruszka, pieczone warzywa, tymianek, warzywa z pieca
Doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do obiadowych mięs! Taka pietruszka nie tylko jest zdrowa, ale także doskonale smakuje! Aromatu dodaje jej kminek – to on powoduje, że warzywo nabiera aromatu!
Składniki dla 2 osób:
- 4 duże pietruszki
- 1 łyżka kminku CYKORIA
- 1 łyżka tymianku CYKORIA
- 1 łyżka lubczyku CYKORIA
- 4 łyżki oliwy
- Sól (niekoniecznie)
Przygotowanie.
- Pietruszkę obieramy z skóry, wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby pietruszki były całkowicie w niej zanurzone.
- Gotujemy przez ok.25 minut a następnie odcedzamy i kroimy wzdłuż na 1 cm paski.
- Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy.
- Tak przygotowaną mieszanką nacieramy pietruszki z każdej strony a następnie rozkładamy je płasko na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 10-15 minut. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup kminek CYKORIA
- Kliknij i kup lubczyk CYKORIA
- Kliknij i kup tymianek CYKORIA
komentarze 2
21 października 2016 o 16:01
Fajny pomysł!
17 października 2016 o 10:10
Strzał w dziesiątke z ta pietruszką! Mógłbym ja jeść codziennie! Gotowałem ja trochę krócej, ale miałem akurat same małe sztuki