Tradycyjny omlet z aromatem prawdziwego cynamonu. Dla miłośników szarlotki!

Omlet z jabłkami i cynamonem

Składniki dla 2 osób:

  • 6 jajek
  • Szczypta soli
  • Masło do smażenia
  • 2 jabłka np. szara reneta
  • Duża garść rodzynek CYKORIA
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru wanilinowego CYKORIA
  • Cynamon CYKORIA do posypania

Przygotowanie

  • Jajka rozbełtujemy w misce z solą. Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty.
  • Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze kilka minut.
  • Jabłka kroimy w 1cm kostkę i podsmażamy z cukrem wanilinowym na maśle do pożądanej miękkości (1-3 minuty).
  • Gotowe jabłka wykładamy na omlety, dodajemy rodzynki, całość posypujemy cynamonem.  Smacznego!

Zapisz

Zapisz