Boczek to doskonały dodatek nie tylko do jajecznicy, ale także do omletu. Możesz wrzucić go do ciasta lub też, posypać nim gotowy omlet.

Omlet z boczkiem

Składniki dla 2 osób:

  • 6 jajek
  • Szczypta soli
  • Masło do smażenia
  • pieprz mielony CYKORIA
  • 100g wędzonego boczku
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

  • Boczek na kroimy w paski i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu.
  • Po 2-3 minutach przekładamy na talerzyk.
  • Jajka rozbełtujemy w misce z solą i pieprzem.
  • Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty.
  • Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 1-2 minuty.
  • Omlet przekładamy na talerz, posypujemy boczkiem i świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

Zapisz

Zapisz