Boczek to doskonały dodatek nie tylko do jajecznicy, ale także do omletu. Możesz wrzucić go do ciasta lub też, posypać nim gotowy omlet.
Składniki dla 2 osób:
- 6 jajek
- Szczypta soli
- Masło do smażenia
- pieprz mielony CYKORIA
- 100g wędzonego boczku
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie
- Boczek na kroimy w paski i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu.
- Po 2-3 minutach przekładamy na talerzyk.
- Jajka rozbełtujemy w misce z solą i pieprzem.
- Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty.
- Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 1-2 minuty.
- Omlet przekładamy na talerz, posypujemy boczkiem i świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!