Kostki z mintaja to fajna opcja na błyskawiczny obiad! Warto mieć go w zamrażarce na „czarną godzinę”. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, co jest niewątpliwym plusem. Dodaj do niego sałatę lub zwykłą, kiszoną kapustę i przygotuj sobie prosty obiad!
Składniki dla 2 osób:
- 2-4 kostki mrożonego filetu z mintaja
- 2 łyżeczki przyprawy do ryb lub Smakosza Extra z Natury CYKORIA lub sól oraz pieprz czarny CYKORIA
- 1 jajko, mąka do panierowania oraz bułka tarta lub panierka CYKORIA
- Olej do smażenia
- cytryna
Przygotowanie
Filety opłukujemy pod zimną wodą, skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawą a następnie zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do momentu, aż filet nabierze złotego koloru.
Podajemy z sałatą lub kiszoną kapustą.
Smacznego!
komentarzy 10
27 marca 2017 o 17:15
Same pyszności. Nic tylko isc na zakupy
27 marca 2017 o 18:24
I gotować
30 marca 2017 o 18:02
Ja już zrobiłam zakupy, dzięki za przypomnienie! Czasami zapominamy o starych, sprawdzonych daniach, warto do nich wracać co jakiś czas. Po tych wszystkich nowatorskich pomysłach z przyjemnością zrobię jutro zwykłą kostkę z mintaja
31 marca 2017 o 12:05
Warto czasami wrócić do smaków dzieciństwa 🙂
26 marca 2017 o 11:09
Smakowitości, naprawdę, do tego zdrowe.
26 marca 2017 o 20:46
To prawda: pysznie smakują
25 marca 2017 o 09:39
Bardzo lubię rybę, dzięki za przepis 🙂
26 marca 2017 o 08:51
Cieszymy się, że Ci się podoba
24 marca 2017 o 08:24
Wspaniały przepis, w weekend próbuję! 🙂
24 marca 2017 o 08:37
Dziękujemy:) Zapraszamy po więcej inspiracji 🙂