Szpinak i kozi jogurt to idealna kompozycja! A jaka zdrowa! Taki koktajl to idealne uzupełnienie każdego śniadania! Jeżeli używamy mrożonego szpinaku, odmroźmy go dzień wcześniej w lodówce i odsączmy z nadmiaru wody.
Składniki:
- 0,5 l kefiru lub koziego jogurtu
- Garść szpinaku lub 1-2 kostki mrożonego
- 3 łyżki posiekanego, świeżego koperku lub suszu z kopru CYKORIA
- 2-3 liście jarmużu
- 1 szczypta pieprzu mielonego CYKORIA
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie.
- Liście szpinaku dokładnie myjemy tak, aby usunąć piasek.
- Jarmuż przepłukujemy pod bieżącą wodą.
- Wszystkie składniki blendujemy razem i od razu przelewamy do wysokich szklanek.
- Podajemy od razu po przygotowaniu razem z szerokimi rurkami. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup susz z koperku CYKORIA
- Kliknij i kup pieprz czarny mielony CYKORIA