Jajka to nieodłączny element Wielkanocnego menu. Poniżej prosty przepis na jajka z cebulką i roszponką – żeby było bardziej kolorowo. No i zdrowo.
Składniki dla 4 osób:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 plastry szynki
- 1-2 zielone cebulki dymki
- Sól do smaku
- Pieprz grubo mielony CYKORIA
- Do dekoracji: roszponka lub natka pietruszki, rzeżucha, szczypiorek
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy każde z nich wzdłuż, nie niszcząc skorupek. Wydrążamy delikatnie środek jajka i kroimy go w kostkę razem z szynką.
Dymkę szatkujemy tasakiem.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do skorupek. Dekorujemy kawałkami roszponki.
Smacznego!
Chcesz kupić nasz produkt?
- Kliknij i kup pieprz grubo mielony CYKORIA
komentarze 3
12 kwietnia 2017 o 12:16
Mój świąteczny przysmak kocham jajka w majonezie, faszerowane już nie mogę się doczekać
12 kwietnia 2017 o 12:40
To tak, jak my! Święta bez faszerowanych to nie Święta! 🙂
10 kwietnia 2017 o 10:39
Zupełnie inne, a takie same! Super!