Tagi
Pyszny i mocno kwaśny! Idealny do kanapek i różnych deserów. Do przygotowania w 5 minut!
Składniki:
- 1kg rabarbaru
- 1/3 szklanki wody
- 1/2kg cukru
- 1 torebka Konfiturki marki CYKORIA
- Sok z 1 cytryny
Przygotowanie.
Rabarbar myjemy, ścieramy zdrewniałe części i kroimy w 1cm kawałki. Dodajemy wodę oraz Konfiturkę i zagotowujemy. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy cukier i gotujemy 1-2 minuty, intensywnie mieszając. Przekładamy do wyparzonych i osuszonych ręcznikiem słoików i natychmiast szczelnie zakręcamy. W zależności od preferencji możemy dodać więcej wody.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup Konfiturka żelująca CYKORIA
komentarzy 6
3 czerwca 2017 o 15:09
Nigdy nie jadłam dżemu rabarbarowego, więc może ruszę sprzed laptopa i zrobię coś z tym faktem, jak mam już przepis. 🙂
3 czerwca 2017 o 18:00
Zapraszamy 🙂
3 czerwca 2017 o 14:59
A właśnie zastanawiałam się co mogę zrobić z rabarbaru, który został mi po zrobieniu ciasta! 🙂 Nigdy nie robiłam konfitury, ale ten przepis wygląda na taki, który jestem w stanie ogarnąć! 🙂
3 czerwca 2017 o 18:01
Jest bardzo prosty. Owocowa, rabarbarowa nutella, którą wkrótce zamieścimy na blogu z rabarbaru także nie wymaga dużo pracy.
3 czerwca 2017 o 14:20
Kurcze, ale to proste 🙂 Nigdy nie robiłam dżemów, bo myślałam, że strasznie dużo z nimi roboty, a ten przepis wydaje się być taki oczywisty. Muszę koniecznie go wypróbować.
3 czerwca 2017 o 18:01
Przepis jest prościutki, taki do przygotowania w kilka minut. Idealny dla zabieganych 🙂