Prosta w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna dzięki dodatkowi przyprawy do piernika. Tak przygotowana gruszka jest idealnym dodatkiem do ucieranego ciasta, naleśników i różnego rodzaju deserów np. budyniu.
Składniki:
- 4 duże, miękkie gruszki
- 1 łyżka masła
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
- 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika CYKORIA
Przygotowanie
- Gruszki myjemy, obieramy ze skóry, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na maśle, dodajemy cukier wanilinowy i przyprawę do piernika.
- Dusimy do momentu, aż woda z owoców częściowo odparuje.
- Po przygotowaniu masę możemy dodatkowo zblendować. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup cukier wanilinowy CYKORIA
- Kliknij i kup przyprawę do piernika CYKORIA
Komentarze: 1
21 października 2016 o 16:01
Gruszka i budyń! Mniam!