Tagi
Drożdżowe paluchy to super opcja na wykorzystanie resztek z pizzowego ciasta. Dodaj do jego środka ulubione przyprawy (np. kminek, oregano) lub inne składniki (np. suszone pomidory, ulubiony żółty ser), rozwałkuj w cienki rulony, pokrój i włóż na 10 minut do mocno nagrzanego piekarnika (230 stopni). Tak przygotowane paluchy możesz wykorzystać jako samodzielną przekąskę lub dodać do sałatek. Smacznego!
Składniki na ciasto pizzowe znajdziesz poniżej.
komentarzy 12
25 kwietnia 2017 o 16:41
wygląda pysznie 🙂
26 kwietnia 2017 o 09:48
Dziękujemy 🙂
25 kwietnia 2017 o 15:59
Uwielbiam takie paluchy, w ogóle wszystko co drożdżowe. 🙂
26 kwietnia 2017 o 09:51
My podobnie 🙂 Jesteśmy wielkimi miłośnikami pizzowego ciasta, które w połączeniu z innymi dodatkami może być pysznym i zdrowym posiłkiem dla całej rodziny 🙂
25 kwietnia 2017 o 15:05
O! Coś prostego i szybkiego! W sam raz dla mnie 🙂 Nie lubię przesiadywać w kuchni zbyt długo 🙂
26 kwietnia 2017 o 09:54
Kasiu, to dobrze trafiłaś 🙂 Nasze przepisy, w tym ten, na drożdżowe paluchy stworzyliśmy specjalnie z myślą o zabieganych osobach, takich jak Ty 🙂 Które lubią dobrze zjeść, ale nie chcą spędzić w kuchni całego dnia 🙂
6 kwietnia 2017 o 10:48
Świetny pomysł ! 🙂 Na pewno wykorzystam przy następnym grillu 😀
24 marca 2017 o 08:35
„Drożdżowe paluchy to super opcja na wykorzystanie resztek z pizzowego ciasta.”
Oglądałem ostatnio bajkę Krudowie (o jaskiniowcach, którzy częściej głodowali niż jedli do syta). I tam był dialog:
– A macie resztki (jedzenia)?
– A co to są resztki?
– No, jak coś zostanie po jedzeniu. Jak jest za dużo jedzenia.
– Jedzenia nigdy nie jest za dużo…
[tak mi się skojarzyło 😉
24 marca 2017 o 08:39
To taki przekaz w ramach akcji: „Nie marnuj jedzenia” 🙂 Bo niektórzy wyrzucają….a szkoda.
24 marca 2017 o 08:41
O, nie wpadłem na to 🙂
21 marca 2017 o 12:37
Gotowe paluchy widziałem nieraz w sklepach, ale w życiu bym nie pomyślał ze tak latwo mozna je w domu zrobic i to jeszcze z zamówionego obiadu w postaci pizzy 😀 dzieki <3
22 marca 2017 o 10:04
Te w sklepach z bardziej kruche, nasze – bardziej drożdżowe 🙂 Ale równie pyszne! I takie mięciutkie 🙂