Składniki dla 2 osób:
- 30dag mielonego mięsa wołowego
- 4-5 łyżek bułki tartej
- ½ szklanki mleka
- 1 duża cebula
- 1 jajko
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki lub suszu z pietruszki CYKORIA (niekoniecznie)
- 2 łyżki siekanego koperku lub suszu z liścia kopru CYKORIA (niekoniecznie)
- 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego lub Smakosza Extra z natury CYKORIA
- Sól i pieprz do smaku CYKORIA
- Olej do smażenia
- masło
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone, jajko i wszystkie przyprawy i zieleninę. Bułkę tartą moczymy w mleku, odsączamy i także dodajemy do miski. Całość dokładnie wyrabiamy a następnie formujemy sznycelki i wrzucamy je na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony lub dłużej, jeśli lubimy porządnie wysmażone mięso.