Tagi
Dla wszystkich miłośników owoców! Cykoria Gotowanie jest Proste prezentuje: Devolay z cytrusami! Smacznego!
Składniki na Devolay dla 2 osób:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 2 plastry żółtego sera
- 2 kawałki masła
- Sól
- Pieprz czarny mielony CYKORIA
- jajko i mąka do panierowania oraz bułka tarta (lub gotowa panierka CYKORIA)
- Olej do smażenia
Składniki dodatkowe:
- 2 pomarańcze
- Ocet balsamiczny
- Rukola
- 10 migdałów
Przygotowanie
Filet dzielimy na 2 części, wkładamy kolejno do woreczka i mocno rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy solą i pieprzem, do środka wkładamy rulonik z sera oraz 1cm kawałek masła a następnie zwijamy, tworząc roladę. Tak przygotowany filet zanurzamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub gotowej panierce i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Devolay jest gotowy po ok. 10 minutach, kiedy z obu stron ma złocisty kolor.
Gotowe mięso kroimy na 2 cm kawałki i układamy na talerzu. Obok wykładamy obrane ze skórek i pozbawione błon pomarańcze. Dodajemy listki rukoli i kilka kropel sosu balsamicznego, posypujemy pokruszonymi migdałami.
Smacznego!
Komentarze: 1
30 marca 2017 o 18:01
Pomarańcze doskonale komponują się z mięsem. Uwielbiam takie połączenia. I jeszcze rukola. Mniam !