Liście jarmużu mają duża białka, witamin i minerałów. Jednym słowem – są bardzo zdrowe. Można z nich przygotować pyszne chipsy – spróbujcie sami!
Składniki:
- 3-4 gałązki jarmużu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
- 1-2 łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie.
- Jarmuż myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki, koniecznie usuwają usuwając grube łyka a następnie wkładamy do miski i mieszamy z cytryną (pomoże utrzymać zielony kolor), oliwą oraz Smakoszem Naturalnym. Każdy kawałek jarmużu powinien być dokładnie pokryty oliwą.
- Gotowy jarmuż układamy na papierze do pieczenia tak, aby poszczególne kawałki nie stykały się ze sobą a następnie wkładamy na 2-3 minuty do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- W zależności od preferencji możemy dodać chili, słodką paprykę lub dowolną, ulubioną przyprawę. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup Smakosz Extra z Natury