Składniki:
- 1 szklanka truskawek
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 0,5 opakowania cukru wanilinowego CYKORIA
- Kilka łyżek marmolady truskawkowej
Przygotowanie
Mrożone truskawki wkładamy do blendera i miksujemy z cukrem. Dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do plastikowego pojemnika i mrozimy kilka godzin. Po tym czasie smarujemy cienką warstwą marmolady, zostawiamy w zamrażarce na całą noc. Następnego dnia lody są gotowe. Przed podaniem kroimy je nożem, ozdabiamy liśćmi świeżej mięty.
komentarzy 11
28 czerwca 2017 o 18:12
Ależ bym takie zjadła! Chyba jutro ten pomysł wcielę w życie…;)
28 czerwca 2017 o 10:18
U nas też lody Truskawkowe- z bananem jako źródłem cukru. W jednej kwestii więc mniej „grzeszne” niż Twoje, ale w innej bardziej
28 czerwca 2017 o 18:18
Też super! Może wrzucisz swój przepis na fejsbuczka? Żeby inni też skorzystali 🙂
28 czerwca 2017 o 10:17
Świetny pomysł na pewno wypróbuje na urlopie!
28 czerwca 2017 o 18:19
🙂
27 czerwca 2017 o 17:24
Robiłam podobne, ale z bananem.
28 czerwca 2017 o 09:30
Pewnie z mrożonym bananem? Jeśli tak, to też je robiliśmy. Wyszły pyszne 🙂
27 czerwca 2017 o 11:20
Zamiast tych truskawek wole jagody:-)
27 czerwca 2017 o 12:51
Z jagód też wyjdą pyszne 🙂
27 czerwca 2017 o 10:33
Naprawdę to takie proste? 😮 Chyba sobie kiedyś takie zrobię 😀
27 czerwca 2017 o 12:51
Bardzo proste! 🙂