Doskonała do ciast oraz na kanapkę. Idealnie podkreśla także smak pieczonej kaczki i gęsi. Poniżej wersja z cynamonem i cytryną. Spróbujcie, jaka jest pyszna!
Składniki:
- 1kg żurawiny
- 0,5 kg cukru
- Sok z połówki cytryny
- 1 łyżeczka cynamonu CYKORIA
Przygotowanie.
- Żurawinę gotujemy z cukrem na małym ogniu przez ok. 20-30 minut.
- Dodajemy sok z cytryny, cynamon, całość mieszamy i gotujemy jeszcze parę minut.
- Tak przygotowaną żurawinę przekładamy do wyparzonych słoików a następnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup cynamon CYKORIA
komentarze 2
25 listopada 2016 o 09:12
Żurawina można także zrobic z przyprawa do piernika lub z Garam Masala!
25 listopada 2016 o 09:52
Fajny pomysł!