Składniki:
- 400ml puszka pomidorów w zalewie
- 2 szklanki domowego bulionu lub 2 szklanki wody + 2 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki bazylii CYKORIA lub liście świeżej bazylii
- Sól
- Pieprz CYKORIA do smaku
- 1 szklanka tartego, żółtego sera
Przygotowanie
Bulion lub wodę ze Smakoszem Extra zagotowujemy razem z pomidorami. Dodajemy kaszę, a następnie blendujemy. Doprawiamy do smaku bazylią, pieprzem i ewentualnie solą. Dodajemy żółty ser, czekamy chwilę, aż ser się rozpuści i podajemy na stół z grzankami czosnkowymi, bagietką lub chlebem.
Smacznego!
komentarzy 10
7 lutego 2017 o 12:12
Musze wypróbować 🙂 Zapraszam do mnie na placuszki z kaszy jaglanej 😉
1 lutego 2017 o 17:51
Niezłe te Wasze zupy z kaszą – nie wpadłabym na to, żeby je blendować. To dobre dla dzieci, bo im nie zawsze kasze smakują.
2 lutego 2017 o 10:14
Blendowanie produktów to świetna opcja. Dotyczy nie tylko kasz!
23 stycznia 2017 o 11:54
Wygląda wyśmienicie
23 stycznia 2017 o 11:40
Niestety od dziecka nienawidzę pomidorówki, ale na pewno ciekawy przepis 🙂
23 stycznia 2017 o 11:44
To może dodaj do niej papryczkę chili? Zdecydowanie zmienia smak pomidorów na plus 🙂
23 stycznia 2017 o 11:27
Ciekawa opcja pomidorówki z kaszą jaglaną 🙂 warte wypróbowania
23 stycznia 2017 o 11:24
Moje dzieci uwielbiają zupę pomidorową. Z przyjemnością zrobię im wg. Twojego przepisu. Pozdrawiam!
23 stycznia 2017 o 11:23
Super pomysł na szybki obiad 🙂 Co prawda wolę bez sera, ale na pewno ta wersja też jest smaczna 😉
23 stycznia 2017 o 11:45
Ser nie jest obowiązkowy w tym daniu 🙂 Można z niego zrezygnować. Jednak dzieci z pewnością będą zachwycone taką zupą 🙂 No i przy okazji dostarczymy im wapń, którego jest sporo w żółtym serze 🙂