Wersja dla zapracowanych! Szybka w przygotowaniu!
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 0,5 szklanki wiórek kokosowych CYKORIA + odrobina do posypania
- 1 kostka masła w temp. pokojowej
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru pudru CYKORIA
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia CYKORIA
- 1 cukier wanilinowy CYKORIA
- 3/4-1 szklanki mleka
Na lukier:
- 300ml cukru pudru CYKORIA
- 15ml przecedzonego przez sitko soku z cytryny
- 15 ml gorącej wody
Przygotowanie.
- Wszystkie składniki ciasta mieszamy i przekładamy do silikonowych form na babeczki. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 minut.
- Przygotowujemy lukier: cukier puder ucieramy intensywnie z cytryną oraz gorącą wodą. W razie potrzeby dodajemy więcej wody lub cukru.
- Gotowe babeczki polewamy lukrem i posypujemy kokosem. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup cukier wanilinowy CYKORIA
- Kliknij i kup cukier puder CYKORIA
- Kliknij i kup proszek do pieczenia CYKORIA
- Kliknij i kup wiórki kokosowe CYKORIA
komentarzy 8
11 kwietnia 2017 o 18:57
Smacznie się prezentują 🙂
12 kwietnia 2017 o 09:49
Dziękujemy 🙂
6 kwietnia 2017 o 13:19
Wyglądają przecudnie – idealnie, by włożyć do koszyczka! 🙂
7 kwietnia 2017 o 05:43
A po święceniu – schrupać 🙂
6 kwietnia 2017 o 09:46
Czytałem ten przepis i zastanawiałem się, po cholerę tyle daje się do niego tej cykorii. A potem mnie olśniło.
Ale było już za późno. Babeczki zostały upieczone i zjedzone. Razem z cykorią 😉
6 kwietnia 2017 o 13:22
Chcielibyśmy napisać tradycyjne „Smacznego”, ale skoro jest za późno ……;)
6 kwietnia 2017 o 09:34
Dobry pomysł z taki małymi babkami
6 kwietnia 2017 o 13:20
Dziękujemy za słowa uznania 🙂