Galaretka w proszku to super opcja na szybki deser, nie tylko w przypadku niespodziewanych gości. Warto mieć ją w szufladzie na wypadek, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Wolisz zrobić galaretkę samodzielnie? Możesz zastąpić ją owocami, żelatyną i odrobiną cukru. Ten sposób też jest bardzo prosty!
Składniki dla 2 osób:
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej CYKORIA
- 2 szklanki truskawek bez szypułek
- 0,5 szklanki śmietanki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- Posypka dekoracyjna owocowo-kakaowa CYKORIA
Przygotowanie
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie studzimy. Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki łączymy z chłodną galaretką, wlewamy do pucharków i wstawiamy na ok. ½ h do zamrażarki a następnie do lodówki.
Tuż przed podaniem ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem a następnie wykładamy ją na galaretkę. Całość dekorujemy ulubioną posypką.
Smacznego!
komentarze 4
17 marca 2017 o 19:02
Pycha! Mój ulubiony deser 🙂
20 marca 2017 o 09:47
Galaretki są super! I jakie pyszne!
15 marca 2017 o 21:46
Pięknie wygląda. Już się nie mogę doczekać sezonu truskawkowego 🙂
16 marca 2017 o 08:43
My też. Truskawki są super 🙂