Brakuje Ci pomysłu na Świąteczne słodkości? Wykorzystaj domową granolę i przygotuj sobie błyskawiczne ciastka w 15 minut! Do ich wykonania nie trzeba żadnych umiejętności – wystarczy zmieszać ze sobą składniki, wstawić do piekarnika i gotowe!
Składniki:
- 1 szklanka ulubionej granoli (najlepiej czekoladowej)
- 1 banan
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju kokosowego
- polewa o smaku czekoladowym CYKORIA
Przygotowanie
Granolę mieszamy z blenderze z bananem, masłem i olejem kokosowym. Masę wykładamy porcjami na papier do pieczenia i spłaszczamy łyżką. Wkładamy na 10 minut do dobrze nagrzanego piekarnika (200 stopni) a następnie studzimy.
Polewę roztapiamy w garnuszku, zgodnie z przepisem na opakowaniu i polewamy nią ciasteczka.
Smacznego!
komentarzy 10
19 grudnia 2016 o 23:14
Uwielbiam granolę, często robię w domu i dodaję różne słodkości. 🙂 Może zrobię z niej ciasteczka. 🙂
20 grudnia 2016 o 11:00
Jak zrobisz, pochwal się zdjęciem! Chętnie pokażemy je na naszym blogu:)
19 grudnia 2016 o 18:48
Też robię ciasteczka z granoli 🙂
19 grudnia 2016 o 21:55
Są pyszne, prawda?
19 grudnia 2016 o 14:09
Wyglądają świetnie, choć my granolę rzadko kupujemy, raczej robimy domowe musli.
19 grudnia 2016 o 15:56
Granolę bardzo łatwo można przygotować w domu. Wystarczy zmieszać ze sobą płatki owsiane, kakao lub karob, trochę soku np. z pomarańczy, odrobinę masła, najlepiej klarowanego oraz miód lub cukier. Całość wkładamy do piekarnika na ok. 45 minut, mieszając w trakcie pieczenia. Tak przygotowaną granolę przechowujemy w szklanym słoju lub puszce. Warto spróbować! Jest pyszna!
19 grudnia 2016 o 11:58
Te ciasteczka wyglądają jak pomysł idealny na coś szybkiego dla niespodziewanych gości 🙂 super!
19 grudnia 2016 o 12:44
Cieszymy się, że spodobał Ci się nasz przepis!
18 grudnia 2016 o 16:23
Bosssssz jak szybko i sprawnie- lubię takie przepisy 🙂
18 grudnia 2016 o 16:33
To polecamy jeszcze pierniczki. Też błyskawiczne:)