Owoce do mięsa? Dlaczego nie! Jeśli macie ochotę na słodki dodatek, spróbujcie naszego przepisu na pyszne śliwki do mięs, które idealnie podkreślają smak gęsi oraz kaczki. Z rodzynkami oraz naszą przyprawą do pierników.
Składniki:
- 1 kg śliwek węgierek
- 100g masła
- 2 garście rodzynek CYKORIA
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki przyprawy do pierników CYKORIA
- Sok z 0,5 cytryny
- 100 ml wody
Przygotowanie
- Śliwki myjemy, wydrążamy i smażymy na maśle do momentu, aż trochę zmiękną.
- Dodajemy cytrynę, miód, przyprawę do piernika, rodzynki i wodę a następnie dusimy ok. 5-10 minut lub dłużej, w zależności od żądanej konsystencji. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup przyprawę do piernika CYKORIA
- Kliknij i kup rodzynki CYKORIA
komentarze 4
21 października 2016 o 16:03
Fajny pomysł! Ja robię z kardamonem i cynamonem. Ciekawe, jak wyjdzie z przyprawą.
22 października 2016 o 14:40
Napisz, czy Ci smakowało!
17 października 2016 o 10:12
Robiłem 5 minut, wyszły pyszne.
17 października 2016 o 10:29
Nam też smakują!