Doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do obiadowych mięs! Taka pietruszka nie tylko jest zdrowa, ale także doskonale smakuje! Aromatu dodaje jej kminek – to on powoduje, że warzywo nabiera aromatu!

CYKORIA - pieczona pietruszka

Składniki dla 2 osób:

  • 4 duże pietruszki
  • 1 łyżka kminku CYKORIA
  • 1 łyżka tymianku CYKORIA
  • 1 łyżka lubczyku CYKORIA
  • 4 łyżki oliwy
  • Sól (niekoniecznie)

Przygotowanie.

  • Pietruszkę obieramy z skóry, wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby pietruszki były całkowicie w niej zanurzone.
  • Gotujemy przez ok.25 minut a następnie odcedzamy i kroimy wzdłuż na 1 cm paski.
  • Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy.
  • Tak przygotowaną mieszanką nacieramy pietruszki z każdej strony a następnie rozkładamy je płasko na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 10-15 minut. Smacznego!

Chcesz kupić nasze produkty?