Prosty przepis na makowe ciasteczka bezowe
09 piątek Gru 2016
Dodany przez Redakcja w Boże Narodzenie
Błyskawiczne w przygotowaniu! I niesamowicie pyszne!
Składniki:
- 2 białka
- 200ml cukru pudru CYKORIA
- 300ml potrójnie mielonego maku
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 opakowanie polewy o smaku czekoladowym CYKORIA
Dodatkowo: mak
Przygotowanie
Białka ubijamy z cukrem i limonką na sztywną masę. Kiedy będzie, gotowa, dodajemy mak i delikatnie mieszamy a następnie wykładamy łyżką na papier do pieczenia. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika na ok. 10-12 minut. Kiedy ostygną, delikatnie podważamy je nożem, przekładamy na drugą stronę i układamy na tacce.
Polewę podgrzewamy w garnuszku, zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie wylewamy na ciastka i dekorujemy makiem.
Smacznego!