Tagi
black tiger, cykoria, gotowanie jest proste, krewetki, krewetki z sosem, pieprz, pietruszka, sos czosnkowy
Warto mieć porcję krewetek w zamrażarce. Można dodać je do makaronu lub podać jako samodzielne danie. Ich zaletą jest szybki czas przygotowania – potrzeba zaledwie 3 minut, żeby je ugotować! Dzisiaj prezentujemy przepis na błyskawiczną w przygotowaniu przekąskę – krewetki z pysznym sosem czosnkowym.
Składniki dla 2-4 osób:
- 0,5 kg krewetek Black Tiger (mogą być mrożone)
- 0,5 szklanki majonezu
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli czosnkowej CYKORIA
- Pieprz mielony czarny CYKORIA
- 1 cytryna
- Patyczki do szaszłyków
- 2-3 łyżeczki natki pietruszki lub suszu natki pietruszki CYKORIA
Przygotowanie.
- Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sól czosnkową, susz z pietruszki oraz pieprz do smaku a następnie przelewamy do miseczek.
- Cytrynę parzymy wrzątkiem i kroimy na ćwiartki.
- Krewetki myjemy i wrzucamy do wrzątku na 3 minuty lub smażymy ok. 5 minut na patelni z dodatkiem masła. Nadziewamy na drewniane patyczki (niekoniecznie).
- Wykładamy na talerz krewetki, obok podajemy sos, ćwiartki cytryny i kawałki świeżej lub podpieczonej bagietki. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup susz pietruszki CYKORIA
- Kliknij i kup pieprz mielony CYKORIA
- Kliknij i kup sól czosnkowa CYKORIA
komentarzy 19
8 maja 2017 o 10:39
wygląda smacznie 🙂 uwielbiam krewetki
dzięki Tobie mam pomysł na jutrzejszy obiad 😀
8 maja 2017 o 13:23
Bardzo proszę 😉
8 maja 2017 o 10:31
Kurde muszę się przyznać nigdy nie jadłam krewetek. Jednak zmienię to przepis ląduje w zakładce, wypróbuje go :] Pozdrawiam
8 maja 2017 o 13:24
Super, cieszymy się, że nasz przepis Ci się spodobał:) Koniecznie napisz, jak Ci smakowały! 🙂
8 maja 2017 o 10:17
Fajne szybkie danie – co prawda krewetki to nie jest moja największa miłość, ale od czasu do czasu lubię je dodać do sałatki 😉
8 maja 2017 o 13:26
Tak! Do sałatki też smakują super!
8 maja 2017 o 10:15
bardzo estetycznie podane 🙂
8 maja 2017 o 13:27
Dziękujemy 🙂
8 maja 2017 o 10:03
Chętnie spróbowałabym tylko że krewetki chyba drogie są… ciekawe ile sztuk „wchodzi na kilogram” i jak sycące to danie czy raczek przekąska
8 maja 2017 o 13:29
Czy krewetki są sycące? Raczej nie! Nowa chyba, że zrobimy je w tempurze, przepis na tempurę znajdziesz TUTAJ.
Krewetki są raczej dodatkiem, do sałatek, makaronów. W wersji oszczędnościowej polecamy krewetki koktajlowe – są znacznie tańsze od Black Tiger 🙂
5 maja 2017 o 20:55
Danie wygląda super! Szkoda, że nie lubię krewetek 😉
5 maja 2017 o 21:41
Dziękujemy
5 maja 2017 o 20:22
uwielbiam krewetki i nie skłamie jak powiem, że właśnie mi ślinka pociekła <3
5 maja 2017 o 21:41
Nam też Były pyszne!
5 maja 2017 o 16:57
Oj, lubię krewetki! Najbardziej smakują mi smażone z cebulką albo takie w tempurze z głębokiego tłuszczu… Aleś mi smaka narobiła <3
5 maja 2017 o 16:28
Szczerze już kilka razy zamierzalam spróbować krewetek ale nie mogłam się przemóc muszę przełamać swoją niechęć
5 maja 2017 o 21:43
Warto, warto, bo są bardzo dobre
5 maja 2017 o 13:52
Uwielbiam krewetki, choć zamiast dużych, typu Black Tiger, wybieram mniejsze, które są intensywniejsze w smaku. Pychota!
5 maja 2017 o 21:44
I znacznie tańsze To jest jest duży plus