Kubek kaszy, szklanka świeżych lub mrożonych borówek, kilka dodatków i mamy pyszne śniadanie dla 2 osób! Spróbujcie sami!
Składniki dla 2 osób:
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 0,5 torebki cukru wanilinowego CYKORIA
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru pudru CYKORIA
- 1 szklanka świeżych lub mrożonych borówek
- Liście świeżej mięty do dekoracji
Przygotowanie.
- Kaszę przelewamy na sitku wrzącą wodą.
- Przekładamy do garnka, uzupełniamy wodą 1 cm powyżej kaszy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut a następnie dodajemy masło, cukier wanilinowy i mieszamy do połączenia się składników.
- Garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy, aby kasza napęczniała.
- Kiedy będzie już gotowa, dodajemy borówki (w przypadku mrożonych wyjmujemy je godzinę wcześniej z zamrażarki) i cukier puder, mieszamy i przekładamy ją do miseczek.
- Całość dekorujemy świeżą miętą.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup cukier wanilinowy CYKORIA
- Kliknij i kup cukier puder CYKORIA
komentarzy 8
19 lipca 2017 o 21:06
Uwielbiam zarówno kaszę jak i borówki, więc przepis idealny dla mnie! <3
19 lipca 2017 o 22:11
Martynko, bardzo się cieszymy, że trafiliśmy w Twój gust
19 lipca 2017 o 12:25
Niezbyt lubię niestety kaszę jaglaną, chociaż wiem, ze jest bardzo zdrowa. Natomiast jeżeli chodzi o borówki to je wprost uwielbiam;)
19 lipca 2017 o 16:50
Same borówki też będą ok 🙂
19 lipca 2017 o 12:04
Proste, a jakie skuteczne! Pycha! 🙂
19 lipca 2017 o 16:52
🙂 🙂 🙂
19 lipca 2017 o 12:04
Uwielbiam kaszę jaglaną, a taki deser z borówkami musi być pyszny 🙂 Muszę wypróbować przepis 🙂
19 lipca 2017 o 16:53
Zapraszamy 🙂