Tagi
cykoria, gotowanie jest proste, kapusta zasmażana, liść laurowy, młoda kapusta, pieprz, Smakosz Extra Naturalny, ziele angielskie
Kapusta z zasmażką i koperkiem smakuje naprawdę super! Najlepiej pasuje do schabowego, ale z samymi ziemniakami też daje radę. Smacznego!
Składniki dla 4-6 osób:
- 2 główki młodej kapusty
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- Sól do smaku
- 2 łyżeczki pieprzu mielonego CYKORIA
- 2 łyżeczki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
- 3 kulki ziela angielskiego CYKORIA
- 2 liście laurowe CYKORIA
- 6 łyżek suszu z koperku CYKORIA
Przygotowanie.
- Z kapusty wycinamy głąby a resztę warzywa drobno szatkujemy.
- Zalewamy wodą do wysokości kapusty, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i Smakosza Naturalnego, gotujemy pod przykryciem ok.15 minut lub do momentu, aż będzie miękka.
- Przecedzamy przez sitko i wyjmujemy liście laurowe. Wodę z gotowania zlewamy do garnuszka.
- Robimy zasmażkę. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę i intensywnie mieszamy i po chwili dodajemy wodę z gotowania kapusty w ilości, która pozwoli uzyskać konsystencją budyniu.
- Zasmażkę i kapustę przekładamy do większego garnka, dokładnie mieszamy, dodajemy koperek, pieprz oraz sól do smaku. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup susz z koperku CYKORIA
- Kliknij i kup pieprz mielony CYKORIA
- Kliknij i kup liść laurowy CYKORIA
- Kliknij i kup ziele angielskie ziele angielskie CYKORIA
- Kliknij i kup Smakosz Extra z Natury
komentarze 4
28 października 2016 o 17:32
Najpyszniejsze warzywo na Świecie!
17 października 2016 o 10:06
Wyszła nieźle- polecam
17 października 2016 o 10:29
Faktycznie jest pyszna!
21 października 2016 o 16:00
Też taką robię! Z koperkiem i zasmażką!