Soczyste pomidory, świeży szczypiorek i pyszna jajecznica. Śniadanie idealne!
Składniki na 1 osobę:
- 3 jajka
- 6 pomidorków koktajlowych lub 1 średni pomidor
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- Pieprz grubo mielony CYKORIA
- Sól do smaku
Przygotowanie
- Masło wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
- Dodajemy rozbełtane w misce jajka i intensywnie mieszamy, podważając szpatułką spód jajecznej masy do pożądanego stanu wysmażenia. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone pomidorki.
- Jajecznicę przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki, szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.
- Solimy do smaku.
komentarze 2
4 sierpnia 2017 o 23:57
Ja jestem maniakiem jajek w każdej postaci. Zrobić dobrą jajecznicę to nie lada sztuka, wiele razy jadłam suche wióry. Do moich ulubionych wariacji należy jajecznica z pomidorami, nadaje lekkości i przełamuje nieco mdły smak jajka. Uwielbiam.
5 sierpnia 2017 o 00:27
Też nie lubimy zbyt mocno wysmażonej jajecznicy 🙂