Jajka i boczek, to pożywne śniadanie, które da nam energię co najmniej na kilka godzin! Inspiracji na przygotowanie jajecznicy w innej wersji szukaj tutaj.
Składniki na 1 osobę:
- 3 jajka
- 25g-50g boczku
- Pieprz grubo mielony CYKORIA
Przygotowanie
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Po ok. 2-3 minutach, dodajemy jajka i intensywnie mieszamy. Jajecznica powinna być gotowa po ok. 1 minucie lub po 2 min (jeżeli lubimy bardziej ściętą). Jajecznicę posypujemy pieprzem a następnie przekładamy na talerz lub jemy wprost z patelni.
Nasza rada: Jajecznicy z boczkiem nie solimy, ponieważ boczek sam w sobie jest słony.
Smacznego!
Komentarze: 1
11 sierpnia 2016 o 12:22
Zamiast boczku dałam słoninę, wyszła też niezła.