Tagi
Jego przygotowanie jest banalnie proste i trwa przysłowiowe '5 minut'. Ten pyszny domowy budyń zrobisz z mleka, cukru, mąki ziemniaczanej i masła. Nie masz w domu mąki? Wykorzystaj nasz gotowy budyń waniliowy! Jest równie pyszny, jak ten domowy:) Kupisz go tutaj.
Składniki:
- 0,5l mleka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego CYKORIA lub 0,5 laski wanilii
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka cukru lub jego zamiennik
- 1 łyżka masła
Przygotowanie
Wszystkie składniki podgrzewamy ze sobą w garnku, na małym ogniu. Mieszamy, do połączenia się składników. Kiedy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i mieszamy jeszcze chwilę a następnie przelewamy do pucharków, studzimy i wkładamy do lodówki na pół godziny. Podajemy z dowolnymi owocami lub listkami świeżej mięty.
Smacznego!
komentarzy 11
6 stycznia 2017 o 06:55
Fajny pomysł! Do tej pory nie jadłam jeszcze domowego budyniu. Ostatnio jadam głównie pudding jaglany, w konsystencji bardzo podobny. Polecam! 🙂
7 stycznia 2017 o 13:44
To może podziel się przepisem? 🙂
5 stycznia 2017 o 23:29
Kocham wanilię i wszystko co z jej dodatkiem. Na pewno zrobię. 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/
6 stycznia 2017 o 00:31
Napisz, jak smakował:)
5 stycznia 2017 o 12:26
ja do domowego budyń dodaję jeszcze żółtko jaja 🙂
5 stycznia 2017 o 12:46
Super pomysł!Żółtko doskonale wzbogaca smak kremów, budyniów oraz zup!
5 stycznia 2017 o 12:23
Nie przepadam za budyniami, ale wanilia ma wspanialy smak.
5 stycznia 2017 o 12:47
🙂
5 stycznia 2017 o 11:49
Pychota!
5 stycznia 2017 o 12:47
🙂
6 stycznia 2017 o 17:38
Wyszedł naprawdę niezły!