Pyszny, mocno czekoladowy i błyskawiczny w przygotowaniu!
Składniki na domowy budyń
- 0,5l mleka
- 1 łyżka cukru (lub czegokolwiek innego do słodzenia np. płynnego karobu, miodu, syropu klonowego)
- 2 łyżki kakao lub 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka masła
lub 0,5 l mleka + 1 opakowanie budyniu czekoladowego CYKORIA.
Przygotowanie
Wszystkie składniki podgrzewamy w garnku, intensywnie mieszając. Kiedy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i mieszamy jeszcze trochę a następnie przelewamy do pucharka. Studzimy a następnie wkładamy na 1h do lodówki.
Smacznego!
komentarzy 10
9 stycznia 2017 o 12:56
Pysznie wygląda!
10 stycznia 2017 o 09:05
I pysznie smakuje 🙂
9 stycznia 2017 o 12:12
Budyń czekoladowy jest moim ulubionym budyniem! <3 Koniecznie muszę wypróbować Twoją, domową wersję 🙂
9 stycznia 2017 o 12:18
Miłego gotowania!
9 stycznia 2017 o 11:56
Nie wiedziałam, że zrobienie budyniu jest tak proste. W sobotę robiłam z przepisu dla dziecki budyń z żółtkiem. Moja 8 miesięczna córeczka wcinała jak się patrzy.
9 stycznia 2017 o 12:17
Budynie są pyszne:) Dzieci je uwielbiają!
9 stycznia 2017 o 11:37
Domowy budyń… challenge accepted!
Wieczorem napiszę jak wyszedł i czy smakował.
Dziękuję za przepis 🙂
9 stycznia 2017 o 12:17
To czekamy na recenzję 🙂
6 stycznia 2017 o 17:37
W pierwszej opcji zrobiłam z czekoladą, wyszedł obłędny! W drugiej – zrobiłam z Waszego budyniu, tylko dodałam masło – fajny smak!
7 stycznia 2017 o 13:45
Czyli czekolada górą! 🙂