Sernik bez pieczenia to fajna opcja nie tylko na Wielkanoc. Dzięki naszej gotowej mieszance jego przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie kilkanaście minut.
Składniki:
- 1 opakowanie sernika na zimno CYKORIA
- 600ml zimnego mleka
- 2 serki homogenizowane
- 100g dowolnych, owocowych galaretek
- 100g rodzynek CYKORIA
- Maczek owocowy CYKORIA
- Mała paczka biszkoptów
Przygotowanie
- Zawartość opakowania ubijamy z zimnym mlekiem przez ok. 3 minuty, dodajemy serki i ubijamy kolejne 3 minuty, a następnie delikatnie mieszamy z rodzynkami i pokrojoną w kostkę galaretką.
- Przygotowujemy formy do serniczków. Jeśli ich nie mamy, robimy swoje. Z białego, grubego kartonu wycinamy paski o szerokości 10cm i długości ok.35 cm, które następnie łączymy przy pomocy spinacza, tworząc w ten sposób okrągłe formy do serników. Formy kładziemy na tekturze i papierze do pieczenia.
- Na dnie każdej formy układamy ciasno biszkopty a następnie wykładamy masę. Całość wkładamy do lodówki na ok. 1h. Po wyjęciu obsypujemy owocowym maczkiem.
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup rodzynki CYKORIA
- Kliknij i kup sernik na zimno CYKORIA
- Kliknij i kup maczek CYKORIA
komentarzy 12
13 kwietnia 2017 o 20:56
Ciast praktycznie nie robię, ale przepis wydaje sie dość prosty. A serniki lubię:)
14 kwietnia 2017 o 08:33
My też je lubimy 🙂 I pieczone i te, na zimno 🙂
13 kwietnia 2017 o 11:18
Aż żałuję, że nie mogę jeść nabiału (nietolerancja laktozy) 🙁
13 kwietnia 2017 o 12:21
Sernik na zimno można zrobić także z kaszy jaglanej:) Bez mleka, bez laktozy 🙂
13 kwietnia 2017 o 10:22
Wygląda genialnie!
13 kwietnia 2017 o 10:34
Dziękujemy:)
13 kwietnia 2017 o 10:17
Wygląda smakowicie i wydaje się bardzo proste do wykonania. Chyba się skuszę… 😉
13 kwietnia 2017 o 10:35
Super! Cieszymy się, że ten przepis Ci się spodobał 🙂
13 kwietnia 2017 o 08:11
Wygląda pysznie, aż szkoda że mam cukrzycę ciążową… :-/
13 kwietnia 2017 o 08:25
Olu, bardzo nam przykro z tego powodu 🙁 Mamy nadzieję, że po porodzie cukier wróci do normy i będziesz mogła delektować się smakiem takich serniczków 🙂 Trzymamy kciuki!
13 kwietnia 2017 o 08:00
najlepsze ciasto – to szybkie ciasto! 😀
13 kwietnia 2017 o 08:11
Zgadzamy się z Tobą Asiu! Dlatego warto znać błyskawiczne przepisy na różne potrawy 🙂