Tagi
cukier puder, cykoria, deser ze śliwkami, gotowanie jest proste, pieczone śliwki, przyprawa do piernika, rodzynki, śliwki z kruszonką
Słodki, szybki w przygotowaniu deser z pysznymi, polskimi śliwkami!
Składniki dla 4 osób:
- 3 szklanki obranych i wydrążonych z pestek śliwek węgierek
- 1-2 łyżki przyprawy do piernika CYKORIA
- 2 łyżki cukru wanilinowego CYKORIA
- Cukier puder do posypania CYKORIA
- Dwie garście rodzynek CYKORIA
Składniki na kruszonkę:
- 100ml mąki pszennej
- 50ml masła
- 50ml cukru
Przygotowanie
- Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą, wyrabiamy ciasto a następnie wkładamy na chwilę do zamrażarki.
- Śliwki mieszamy z przyprawą do piernika, cukrem wanilinowym i rodzynkami i układamy w formie, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wyjmujemy z zamrażarki ciasto i kruszymy je w dłoniach, posypując nim śliwki.
- Całość wkładamy do piekarnika (180stopni) na ok. 20-30 minut.
Jemy na ciepło lub na zimno, z dodatkiem np. bitej śmietany. Smacznego!
Chcesz kupić nasze produkty?
- Kliknij i kup cukier wanilinowy CYKORIA
- Kliknij i kup rodzynki CYKORIA
- Kliknij i kup cukier puder CYKORIA
- Kliknij i kup przyprawę do piernika CYKORIA